Ons verhaal

Waarom heb ik dit gedaan?

Na ruim 30 jaar in de zorg gewerkt te hebben, dus ook veel ervaring opgedaan, heb ik veel gezien. Vooral gezien dat vaak over de mensen heen werd beslist, niet samen, maar over hen heen. Beleid, regeltjes, werden van hogerhand beslist, met vaak weinig inbreng van de mensen waarover het ging, juist, JIJ als cliënt.

9 Jaar geleden ben ik daarom voor mijzelf begonnen, eerst vooral in de ambulante zorg, ik kwam bij de mensen thuis, luisterde, overlegde en van daaruit begeleidde ik. Ik was altijd het aanspreekpunt voor degene die ik begeleidde, soms, in drukke tijden, werkte er nog een begeleider mee, maar ik bleef altijd het aanspreekpunt. Je hebt dus altijd met dezelfde begeleider te maken, wat voor jou prettig is, maar ook voor de begeleiders. Afspraken zijn voor beiden duidelijk, je hoeft niet steeds je verhaal opnieuw te vertellen en je hebt ook de mogelijkheid om een band met je begeleider op te bouwen.Daarnaast is de kracht van de Tandem, weinig regeltjes, afspraken worden samen gemaakt, wil je graag iets veranderen en het is allemaal passend in je indicatie, dan is daar ook de mogelijkheid toe. Niet eerst een lange weg maken via allerlei leidinggevende, dit bespreek je met je begeleider en jullie beslissen dan samen.

Kort gezegd, persoonlijke zorg, samen werken, zoveel mogelijk dezelfde begeleider, dus 1 aanspreekpunt, daarvoor staat de Tandem, in de ambulante zorg, maar ook in de dagbesteding.

Vanaf september 2017 woon ik, samen met mijn gezin, in een prachtige boerderij. Om de dagbesteding activiteiten goed te kunnen aanbieden, moesten we een en ander nog verbouwen, dat kun je ook bij sommige activiteiten dagbesteding lezen. Ondertussen is al heel veel klaar.

Tuinhuisje, dierenweide, de garage, woonkeuken en natuurlijk de tuin, je hebt veel keus om datgene te doen wat je leuk vindt. Daarnaast is er de mogelijkheid, om in overleg iets geheel nieuws te gaan doen, wij zeggen altijd, er zijn geen onmogelijkheden, maar altijd wel mogelijkheden.

Ook in de dagbesteding zal juist de persoonlijke benadering belangrijk zijn, wat wil iemand, kunnen we dat samen realiseren, enz..

Kleinschalig, persoonsgericht, landelijk, diverse activiteiten, je prettig voelen, dat wilde ik graag bieden.......... DAT BIEDEN WIJ!!!!!!