Ons team

Lammie 

Ik ben 57 jaar oud, sinds mijn 18e ben ik al werkzaam in de gezondheidszorg, waarvan bijna 30 jaar bij een grote organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. In die jaren heb ik meerdere cursussen gevolgd (o.a. over autisme) en ook mijn opleiding afgerond van Sociaal Pedagogische Werker.

Overtuigd dat de zorg kleinschaliger, persoonlijker zou moeten zijn, ben ik in 2013 voor mijzelf begonnen als zelfstandige, de Tandem was ontstaan. In 1e instantie als ambulant begeleider, dagbesteding gaf ik soms, kleinschalig, in verband met beperkte ruimte.

In september 2016 ben ik, samen met mijn gezin, verhuist naar een grote boerderij, waar voldoende ruimte is om meer en andere dagbesteding aan te kunnen bieden.

Als begeleider blijf ik altijd jouw 1e aanspreekpunt.


Ger 

Ik ben de partner van Lammie, 58 jaar oud, op dit moment ben ik 3 dagen werkzaam in de Telecom. Op de dinsdag en donderdag bied ik ondersteuning in de dagbesteding. Door mijn technische achtergrond en mijn hobby’s ben ik daar helemaal op mijn plek, of dit nu in de garage is, of in de houtbewerking, bezig zijn, handen vuil maken, iets maken, dat is helemaal mijn ding!


Wim 

Ik ben de oudste zoon van Lammie, 24 jaar oud, in 2016 heb ik mijn opleiding afgerond in het loonwerk. Ik werk als zelfstandige, vooral bij melkveehouderijen, en heb hierin dus ruime ervaring. Als mijn werk het toelaat zal ik ondersteuning bieden bij de dierenverzorging en het tuinonderhoud.

 

Bas 

Ik ben Bas, de jongste zoon van Lammie, 19 jaar oud. Hoewel ik niet werkzaam ben op de boerderij, zal je mij regelmatig tegenkomen, ik ben altijd bereid om je ergens bij te helpen.

 

Bert   

Vanaf zaterdag 14 maart 2020 woon ik ook op de boerderij, bij Ger, Lammie, Wim en Bas. Hoewel ik nog erg klein ben, vind ik het wel heel gezellig als de deelnemers mij uitlaten. 

 

Ernie 

Ik ben de huiskat van Lammie, Ger, Wim en Bas, voor mij is ook een hele belangrijke taak weggelegd, naast de verzorging die ik nodig heb, zal ik vooral belangrijk zijn, omdat ik gewoon aanwezig ben, o.a. voor het knuffelen.

 

 

Desiree  

Begeleidster (creatief, keuken, tuin en dieren)  

Hallo, ik ben Desiree, 51 jaar. Ik ben in 2018 vanuit Lelystad naar Drenthe verhuisd en vanaf januari 2019 ben ik werkzaam bij de Tandem. In Lelystad ben ik begonnen in de horeca, werkend met mensen met een beperking en daarop aansluitend ben ik gaan werken op een zorgboerderij, waar ik nu nog 1 dag in de week werk. Momenteel volg ik een opleiding begeleider specifieke doelgroepen.

Het werk op de Tandem geeft mij veel energie en ik geniet er elke dag van. Wat is er mooier dan met plezier naar je werk te gaan en de deelnemers een leuke dag te bezorgen en te zien hoe ze groeien in hun eigen kunnen. Doordat de Tandem kleinschalig is kunnen alle deelnemers groeien in hun eigen interesses, van creatief tot de grote klussen. Ik ben vooral te vinden met de deelnemers in de creatieve activiteiten en daarnaast ook in de tuin en de dieren.

 

John 

Begeleider (garage, klussen en houtbewerking) 

Hallo, ik ben  John, 28 jaar oud. Ik ben begonnen in de autobranche, maar na vele auto's te hebben gerepareerd, heb ik mij in 2017 laten omscholen bij Hogeschool Windesheim. de opleiding was vooral gericht op de doelgroepen LVB en verslavingsproblematiek.

Sindsdien ben ik werkzaam in de zorg en sinds 1 juni 2020 mag ik het team van zorgboerderij de Tandem versterken.

Met de deelnemers ben ik te vinden op de deel, werkplaats, om bezig te zijn met o.a. een stukje techniek.

Natuurlijk zal ik ook bij andere bezigheden de deelnemers ondersteunen. 

 

 

 

Vrienden van de Tandem

 

Anja

(verdere informatie volgt nog)

 

Diana

(verdere informatie volgt nog)